شرکت رادوکو با پشتوانه علمی و نیروهای متخصص توانسته در زمینه تعمیر الکتروموتور در توان ها و برند های مطرح در تهران ، کرج ، شهریار و سراسر ایران گام های مفید و موثری بردارد، در ادامه هزینه قیمت تعمیر الکتروموتور ، آموزش تعمیر الکتروموتور ، تعمیر روتور الکتروموتور و سوالات متداول بیشتر توضیح خواهیم داد.
در مبحث تعمیر الکتروموتور و سیم پیچی الکتروموتور شناسایی اجزای آسیب پذیر و ایرادات متدوال ایجاد شده مهم وضروری به نظر می رسد. الکتروموتور به عنوان قلب تپنده و یکی از مهمترین ارکان های به چرخش درآورنده صنعت می باشد. بنابراین تعمیر الکتروموتور و باز گردانی این تجهیز حیاتی حایض اهمیت بوده و با ارائه راهکار های تئوری و عملی می توان نسبت به باز گردانی و اورهال الکتروموتور اقدامات لازم را انجام داد.
تعمیر الکتروموتور در تهران ، کرج ، شهریار و سراسر ایران
تعمیر تخصصی الکتروموتور و تعمیر روتور الکتروموتور در تهران ، کرج ، شهریار و سرتاسر ایران در شرکت رادوکو همراه با ضمانت جهت دریافت مشاوره فنی و ثبت درخواست با کارشناسان رادوکو تماس بگیرید.
برند هایی که قابلیت تعمیر در مجموعه رادوکو را دارند به شرح زیر می باشند:
- تعمیر الکتروموتور ABB
- تعمیر الکتروموتور مارلی
- تعمیر الکتروموتور زیمنس
- تعمیر الکتروموتور موتوژن
- تعمیر الکتروموتور الکتروژن
- تعمیر الکتروموتور لوری سومر
- تعمیر الکترموتور چمپ CEMP
- تعمیر الکتروموتور یورو موتور
- تعمیر الکتروموتور جمکو و …
در ادامه روند تعمیر الکتروموتور ابتدا نگاهی به اجزای تشکیل دهنده این تجهیز داشته و سپس به ایرادات متدوال آن می پردازیم.
اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور جریان متناوب AC
اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور جریان متناوب AC
سیم پیچی الکتروموتور
در روند تعمیر الکتروموتور بیشترین مورد مشاهده شده مربوط به سوختگی در قسمت کویل یا سیم پیچی می باشد. سیم پیچی الکتروموتور بر اساس نوع کلاف بندی و همچنین قطر سیم های استفاده شده در ساختار الکتروموتور تعیین می گردد.
الکتروموتور ها در توان های مختلف و قطر پوسته استاتور دارای مقدار معینی از سیم لاکی مسی می باشد که معمولا سیم پیچی مجدد الکتروموتور بر اساس سیم پیچی قبلی و در غیر اینصورت نیاز به محاسبات تئوری می باشد.
.
ساختار سیم پیچی الکتروموتور به گونه ای است که با ایجاد یک میدان مناطیسی متناوب موجب ایجاد نیروی الکتروموتوری EMF شده که با تغییر میدان مغناطیسی در جریان متناوب موجب چرخش قطعه روتور متصل به شفت شده و در خروجی انرژی دورانی و گشتاور ایجاد می گردد.
سوختگی در ساختار سیم پیچی الکتروموتور موجب قطعی در اتصال کویل یا سیم پیچ شده و از ایجاد میدان مغناطیسی متناوب جلوگیری می کند. سوختگی ساختار الکتروموتور به صورت سوختگی کامل، سوختگی نقطه ای، سوختگی فازی یا دو فاز شدن و سوختگی قطعی ( در صورتی که سوختگی به میزان اندک باشد میتوان رفع قطعی نمود و از تعویض سیم پیچی صرف نظر می گردد)
سوختگی دو فازی
سوختگی کامل
سوختگی قطعی ( قابل رفع)
آموزش تعمیر الکتروموتو
- ابتدا درب های جلو و عقب الکتروموتور را باز کرده و شفت و روتور را خارج می کنیم.
نکته اساسی در این مرحله این است که روتور و شمش های به کار رفته در ساختار این قطعه مورد بررسی قرار گرفته و دو موضوع مهم را مد نظر قرار دهیم:
- روتور از لحاظ تراز بندی و عدم لقی چک شود که این موضوع مستلزم ساعت زدن روتور در حالت چرخش می باشد. معمولا این کار توسط دستگاه تراش در دور های پایین و قرار دادن ساعت اندیکاتور بر روی شفت و قسمت یاتاقان ها انجام می شود
- شمش های استفاده شده در ساختار روتور که با استفاده از بست های کائوچویی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند می بایست بدون ضربه، خط و خش و اتصالی باشند. همچنین قطعی در ساختار روتور نیز می تواند عامل نارسایی در ساختار الکتروموتور و یا اصطلاحا کپ کردن الکتروموتور می شود.
- سیم پیچی را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که مقدار سوختگی بالاست اقدام به خراج کردن کلاف های سوخته می کنیم. بدین منظور از سیستم هیدرولیک یا به صورت دستی استفاده می شود.
در صورتی که به صورت دستی اقدام به خارج نمودن کلاف های سوخته می کنید به دلیل وجود چسب رزین و همچنین دوخت کلاف می بایست سیم پیچی کهنه حرارت داده شود تا کلاف ها به راحتی خارج شوند.
- پس از خارج نمودن کلاف قدیمی شیار های موجود در استاتور را از گرد و غبار و وارنیش های قدیمی پاک سازی کرده و در صورت نیاز و پاکسازی کامل، اقدام به شستشو کنید.
در مواردی که مقدار آلودگی و چسبندگی مواد زائد زیاد است اقدام به سند بلاست نمایید. با این کار سطح شیار های داخلی استاتور نیز تمیز و یک دست می شوند.
- بلبرینگ های ابتدا و انتهای الکتروموتور را بررسی کرده و در صورتی که دارای گیر، ضربه، تاب و لقی و به همراه سر و صدا هستند، اقدام به تعویض آن ها کنید.
توجه شود در الکتروموتور های عمود نصب به دلیل راه اندازی خاص این گونه الکتروموتور ها نیاز است که به NAME PLATE الکتروموتور رجوع شود و بیرینگ مناسب و مخصوص نصب عمودی، نصب گردد. در حالت عمودی نیرو ها و تنش های وارده به الکتروموتور کاملا متفاوت تر از آن چیزی است که در حالت افقی راه اندازی می شود، هستند.
مرحله دوم آموزش تعمیر الکتروموتور
- یاتاقان های ابتدا و انتهای الکتروموتور که محل جای گیری بیرینگ هاست بررسی شود. محل یاتاقان ها دقیقا بر روی درب های ابتدایی و انتهایی بوده و به دقت بررسی گردد که هیچ گونه ایرادی شامل ترک، گشاد شدن محفظه یاتاقان و خط و خش باشد.
همچنین محل قرار گیری بیرینگ ها روی نشیمن گاه شفت بررسی شده و در صورت نیاز به اصلاح محل نشیمن بیرینگ اقدام کنید.
- پوسته الکتروموتور را مورد بررسی قرار داده و از سلامت اجزای این قطعه مهم اطمینان حاصل کنید. پوسته علاوه بر نگهداری اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور در کنار هم به صورت استاندارد، وظیفه دیگری نیز بر عهده دارد که همان محافظت از این اجزای تشکیل دهنده را بر عهده دارد.
وجود ترک در پوسته علاوه بر آسیب به سایر اجزا می تواند کیفیت سایر تجهیزات صنعتی را تحت الشعاع قرار دهد. به طور مثال اگر پمپ به الکتروموتور معیوب کوپله شده باشد، خرابی و نارسایی در الکتروموتور موجب آسیب رسیدن به پمپ نیز می شود.
شکستگی در پره های هوا خنک یا آلودگی سطحی پره ها می تواند از شار حرارتی سطح پوسته الکتروموتور جلوگیری کرده و میزان انتقال حرارت ناشی از کارکرد الکتروموتور در حالت زیر بار را کاهش دهد. کاهش انتقال حرارت و عدم توانایی در دفع گرما می تواند موجب آسیب جدی به ساختار سیم پیچی که در برابر گرما حساس است شده و کل اجزای داخلی الکتروموتور را درگیر می کند.
سوالات متداول جهت عیب یابی الکتروموتور
در این قسمت قصد داریم به ایرادات متداول که در روند کاری الکتروموتور ایجاد می شود اشاره نموده و راهکار های رفع این ایرادات را مطرح نماییم:
چرا الکتروموتور جریان می کشد؟
- سلامت بیرینگ ها را بررسی نمایید.
- الکتروموتور مورد استفاده در زیر بار غیر استاندارد قرار نگرفته باشد.
- روتور را از لحاظ تراز بندی و عدم لقی بررسی نمایید.
علت لرزش شدید الکتروموتور چیست؟
- بیرینگ ها چک شوند .
- سلامت پایه ها چک شوند.
- الکتروموتور را از لحاظ تراز بندی بررسی نمایید.
- وضعیت سلامت کوپله و شاسی/ فولی و تسمه بررسی شده و از هم راستا بودن و استاندارد بودن این قطعات اطمینان حاصل شود.
چرا الکتروموتور به دور نامی نمی رسد؟
- سلامت بیرینگ ها بررسی شود.
- سر هم بندی الکتروموتور از لحاظ ستاره / مثلث بررسی نمائید.
- ولتاژ و جریان نامی ورودی به الکتروموتور بررسی شده و مقادیر پرامتر ها کنترل شود.
علت داغ شدن الکتروموتور چیست ؟
بیرینگ ها چک شوند.
بررسی نمایید الکتروموتور زیر بار غیر استاندارد نبوده و در مسیر کاربری مناسب قرار دارد.
وضعیت پره های هوا خنک بررسی شده و در صورتی که با جرم پوشیده شده اند نسبت به تمیز کردن این اجرام اقدامات لازم را انجام دهید.
میزان گردش هوای اطراف الکتروموتور را بررسی نموده و در صورت نیاز با قرار دادن یک هوا ساز مقدار گردش هوا و تهویه اطراف تجهیز را افزایش دهید.
پره خنک کننده پشت الکتروموتور را بررسی کرده و در صورتی که شکسته یا ترک برداشته، نسبت به تعویض این قطعه اقدامات لازم را انجام دهید.
چرا الکتروموتور صدا می دهد ؟
- وضعیت تراز بندی الکتروموتور بررسی شود .
- سلامت بیرینگ ها و همچنین یاتاقان ها چک شود.
- سلامت درب ها جلو و عقب الکتروموتور مورد بررسی قرار بگیرد.
- سلامت کوپله شاسی/ فولی تسمه بررسی شده و هم راستایی و نصب صحیح و استاندارد چک شود.
- admin
- اردیبهشت 31, 1402
- 29 بازدید